9 Consells per millorar la productivitat de la teva empresa

Millorar la productivitat a l’empresa és una de les fites professionals més desitjades per als empresaris.
La productivitat és la relació entre els recursos de l’empresa i els beneficis que s’obté. Aquest indicador permet analitzar l’estat de la companyia i la qualitat de la seva gestió.
Per saber si la teva empresa és productiva i per millorar-ne el resultat. Et presentem 9 consells que et poden ser d’utilitat.
 

Millorar la productivitat de l’empresa gràcies a la modernització

Repassa els mètodes que s’utilitzen per treballar i modernitza’ls. Millora la maquinària, els equips, els procediments i les gestions que es segueixen i busca una alternativa més productiva. D’aquesta manera la teva plantilla també millorarà la seva capacitat d’adaptació.
 

Innovar

La innovació és un procediment que segueix el ritme de creixement natural. És a dir, tot està en constant canvi i, és lògic, que la teva empresa també innovi i es millori. Aquest procediment ajudarà a trobar noves formes de gestió i a optimitzar els que ja utilitzes.
 

Forma al teu personal

Millorar la productivitat és sinònim de millorar el talent i la implicació dels teus treballadors. Per fer-ho, és important que tots ells estiguin formats i adquireixin nous coneixements que els permeti ser més resolutius. Aquest procediment farà que estiguin més motivats, implicats i milloraràs la seva integració a l’empresa.
 

Sigues un líder motivador

Com a responsable de l’empresa, has de donar exemple. Has de contagiar l’esperit motivador i positiu per afrontar millor les tasques diàries. Així els treballadors es veuran acompanyats i treballaran millor. Per aconseguir-ho, és importat incentivar polítiques que valorin el benestar dels treballadors, la conciliació i la seva satisfacció. Aquests valors es poden assolir de forma econòmica, amb activitats de grup o reconeixements d’àmbit personal que millorin i entenguin els compromisos extra laborals i les seves aficions.
 

La planificació com a eina per millorar la productivitat

Planificar estratègicament tots els passos de l’empresa ajudarà a definir els objectius, les metes i les estratègies que es volen assolir. Així com també pot ajudar a definir els procediments a seguir o les polítiques internes de l’organització. Organitza i prepara amb temps qualsevol activitat que vulguis desenvolupar, d’aquesta manera et serà més fàcil que el resultat sigui satisfactori.
 

Controla bé el temps

La bona gestió del temps és una qualitat comuna entre tots els bons directius. Per tal que una empresa pugui millorar la productivitat ha d’organitzar i prioritzar les tasques que ha de fer en funció del temps que es disposa. Alguns experts en coaching empresarial asseguren que aquest és el principal recurs que cal treballar per augmentar la producció i el servei que s’ofereix.
 

Utilitza la comunicació interna de forma estratègica

La comunicació és indispensables per mantenir l’empresa unida. Utilitzar una bona estratègia de comunicació interna t’ajudarà a fer arribar la informació empresarial a tots els teus treballadors. Has de trobar el canal idoni per comunicar-te amb ells i traslladar-los les ordres, els objectius, els plans d’acció… I tot allò que creus convenient. Seguint aquest mètode aconseguiràs mantenir una bona reputació i afavoriràs al bon clima laboral. Que, en certa manera, afavorirà a la productivitat dels teus treballadors i el bon exercici empresarial.

Administra correctament el talent humà i el teu capital se’n veurà beneficiat

Una bona gestió del capital humà de la teva empresa també pot ser favorable per augmentar la productivitat. Si els teus treballadors desenvolupen correctament les seves tasques, tu obtindràs beneficis econòmics que utilitzaràs per garantir la solvència econòmica de l’empresa. Dit d’una altra manera, la feina ben feta aporta diners que ajuden a mantenir-se i a millorar l’empresa. Cosa que permet actualitzar-se, innovar-se i ser més competitiu. I, al final de tots aquests passos, el marge econòmic que s’hi troba és el benefici de la productivitat.
 

Amplia el negoci

Un cop hagis posat en pràctica tots aquests consells per millorar la productivitat, si et sents fort, ha arribat el moment d’obrir nous mercats. Obrir noves línies de negoci, exportar els teus productes o explorar en una altre sector. Tria la opció que més et sedueixi i la que més possibilitats d’èxit et doni. Ha arribat el moment d’aprofitar les oportunitats que t’ofereix la bona feina feta pel teu equip i les demandes de mercat.
 

Millorar la productivitat de l’empresa t’ajudarà ser més competitiu i a cohesionar millor l’equip humà que treballa amb tu. Aquest procediment t’ajudarà a produir més i afavorir les accions de recursos humans que hagis dut a terme.

En definitiva, seguint aquests 9 punts que t’hem recomanat no només milloraràs el dia a dia de la teva empresa sinó que la faràs millor.

Picture of Quantum economics
Quantum economics

Quantum economics nace de la unión de una Asesoría con más de 50 años de experiencia, y una empresa de Desarrollo de Software en la nube con más de 20 años de experiencia.

Tabla de contenidos

Compartir:
Artículos relacionados:

El model 115 és un dels procediments fiscals més comuns a omplir quan s’és empresari. Es tracta d’una contingència reguladora que afecta a tot aquell que regenta un[...]

Les criptomonedes són monedes alternatives i digitals que utilitzen la criptografia. Així es pot portar un control de la creació de noves unitats, i les transaccions són segures.[...]

L’entorn digital té una gran importància en la gestió de les empreses. Influeix en la seva gestió financera, en les campanyes de màrqueting i també en la manera[...]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *