Cloud vs emmagatzematge extern | Avantatges i desavantatges

Cloud vs emmagatzematge extern? Aquesta és la pregunta que es fan la major part de les empreses. Quin és el millor sistema per emmagatzemar les dades i els arxius que es generen?
A mesura que passa el temps, i amb les noves tecnologies, generem i guardem més informació.
Fa tan sols uns anys que guardàvem la informació en CD i aquests eren les nostres còpies de seguretat. Ara, però, es fa necessari un altre sistema amb més capacitat, velocitat, seguretat i en xarxa. La solució a aquesta problemàtica és el núvol o l’emmagatzematge extern.
Qualsevol d’aquestes dues opcions ens permeten guardar una gran quantitat de dades i, a més, ens permet consultar-les a qualsevol moment del dia i a qualsevol lloc.

Però, quin sistema és millor si enfrontem el cloud vs emmagatzematge extern?

El cloud ens proporciona connectivitat i sincronització 24 hores/365 dies l’any. Sense cap mena de complicació i amb total seguretat. La facilitat d’accés i la no limitació d’espai és una de les seves característiques principals.
Per altra banda també hi ha l’opció de l’emmagatzematge extern, o més conegut com a NAS. Aquest sistema guarda la documentació a un mateix espai, molt semblant a la gestió que fa el núvol, però amb la proximitat de tenir-lo a casa. D’aquesta manera és més senzill controlar les dades i tenir millor accés.
 

Els beneficis del núvol dins el dubte sobre cloud vs emmagatzematge extern

Treballar en línia amb una gestió cloud és recomanable per aquell tipus d’organització que no necessiten una gran capacitat de memòria. És a dir, que la totalitat dels documents o arxius que hagin de guardar no sigui excessiu.
La gran part dels sistemes d’emmagatzematge que utilitzem actualment estan basats en un sistema cloud. Eines com el Drive de Google, l’iCloud d’Apple o el OneDrive de Microsoft han popularitzat aquesta manera de guardar els documents en línia i de forma segura. Aquest sistema guarda informació i la manté en total disponibilitat per l’usuari.
La seguretat del sistema cloud és força segura. De totes maneres, és del tot aconsellable utilitzar les versions certificades i de pagament d’aquests serveis per assegurar el compliment del contracte de privacitat i seguretat. Malgrat tot, sempre hi ha la possibilitat de patir algun atac informàtic, ja que internet no està exempta de virus i ciber atacs
L’emmagatzematge cloud és molt fàcil d’utilitzar. Amb el nom d’usuari i la clau de pas ja es pot accedir a l’espai virtual per a guardar informació. Amb això ja es podrà utilitzar de forma il·limitada l’espai del núvol.
Pel que fa al rendiment, la rendibilitat d’aquesta eina és proporcional al volum de dades que s’hi guardin i la velocitat d’Internet.
Però, sense cap mena de dubte, l’avantatge principal d’aquest sistema és el seu preu. Depenent de les llicències que es vulguin contractar pot ser l’opció més econòmica i la que farà decantar la batalla del cloud vs emmagatzematge extern. Les llicències del núvol costen entre 10€ cadascuna amb una gran capacitat. A més, si en algun moment es necessita més espai, se’n pot contractar més.
 

Els beneficis de l’emmagatzematge extern: cloud vs emmagatzematge extern

L’emmagatzematge extern és la solució per a grans empreses i per aquelles que generen molta informació.
L’emmagatzematge extern és un sistema per a guardar informació que es connecta mitjançant la xarxa interna. És a dir, és un sistema de connectivitat en el que només s’hi poden connectar les persones que tenen permisos suportat dins la mateixa xarxa d’Internet.
Podríem dir que és una suma de cloud vs emmagatzematge extern si afirmem que és una mena de núvol local. Per accedir a aquest núvol local és pot fer des del mateix despatx o de manera remota.
Aquest tipus d’emmagatzematge està format per un dispositiu fet de processadors i disc durs amb una gran capacitat. Aquest sistema és dels més segurs ja que és la pròpia empresa qui manipula i protegeix la informació. Però, al tractar-se d’un sistema electrònic hi ha la possibilitat que en lagun moment s’espatlli i necessiti una reparació.
La seva usabilitat és del tot fàcil i intuïtiva. L’única consideració a fer és que necessita un bon procés d’instal·lació per la qual cosa es farà útil la presència d’un equip informàtic.
Aquest sistema funciona directament amb la xarxa local wi-fi.

A Quantum sabem la importància que té treballar amb un sistema segur, per això, et podem aconsellar sobre quina opció és millor: cloud vs emmagatzematge extern. I instal·lar-te el sistema de treball que més s’adapti a les teves necessitats empresarials.

Picture of Quantum economics
Quantum economics

Quantum economics nace de la unión de una Asesoría con más de 50 años de experiencia, y una empresa de Desarrollo de Software en la nube con más de 20 años de experiencia.

Tabla de contenidos

Compartir:
Artículos relacionados:

Millorar la productivitat a l’empresa és una de les fites professionals més desitjades per als empresaris. La productivitat és la relació entre els recursos de l’empresa i els[...]

El model 115 és un dels procediments fiscals més comuns a omplir quan s’és empresari. Es tracta d’una contingència reguladora que afecta a tot aquell que regenta un[...]

Les criptomonedes són monedes alternatives i digitals que utilitzen la criptografia. Així es pot portar un control de la creació de noves unitats, i les transaccions són segures.[...]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *