6 consells per millorar la gestió financera de la teva empresa

Controlar els teus recursos financers és imprescindible per aconseguir un bon funcionament a la teva empresa. Per tal d’assolir aquest objectiu, et donem alguns consells per millorar la gestió financera que pots posar en pràctica.

Portar un control de les factures

Les factures que fas als teus clients són la teva font d’ingressos. És per això que no et pots permetre descontrolar aquest tema. El que t’aconsellem és que posis una data de venciment, ja que així podràs exigir el pagament si no es fa a temps. De fet, si la quantitat a pagar és gran, el que pots fer és demanar que un 50 % s’aboni abans de prestar el servei.
Tingues en compte que tu has de liquidar els impostos de les teves factures en una data determinada. Per aquest motiu és important evitar retards, perquè si no li tocaria a la teva empresa avançar aquests diners.

Procura no endeutar-te excessivament

Moltes vegades hi ha la tendència a utilitzar fonts de finançament externes. Evidentment, es tracta d’un recurs útil que pots aprofitar, però el que no has de fer és abusar d’aquesta pràctica. Tingues en compte que després hauràs de retornar aquests diners, i probablement hauràs d’afrontar també uns interessos.
Per això has d’intentar que els recursos financers externs representin només una part de la liquiditat de la teva empresa. A més, és important que aquests acabin generant uns beneficis.

Vigila amb els costos fixos

Lloguer, sous… tots aquests són costos fixos als que l’empresa ha de fer front. Ara bé, segur que ja sabràs que els ingressos no són els mateixos tots els mesos. Per exemple, depèn del sector al que et dediquis, és normal que a l’agost baixi el número d’encàrrecs. Aquest és el motiu pel qual has de tenir uns costos fixos que puguis assolir sempre.
Si tens un lloguer massa alt, no tindràs cap problema en els mesos forts, però perdràs els beneficis en les èpoques de menys feina. De fet, fins i tot podries arribar a tenir pèrdues.

Posa els teus esforços en aconseguir nous clients

És cert que tenir molta feina d’un sol client pot ser positiu, però també pot ser un problema si generes una dependència. Pensa en un escenari en el que aquest client renuncia de sobte als teus serveis. Fins i tot podria passar que ell mateix deixés la seva activitat. Si això passa i la teva economia depèn d’aquesta altra empresa, molt probablement tu també hauràs de deixar el mercat.
Per això ens sembla molt aconsellable que diversifiquis la teva activitat. La situació ideal és tenir diversos clientes que a més representin un gran volum de treball. D’aquesta manera no tindràs problema per continuar tenint beneficis.

Marcat un objectiu

Fa uns paràgrafs parlàvem de recursos financers i de que has d’intentar obtenir uns beneficis del seu ús. Per aconseguir-ho és necessari portar a terme una estratègia on es marquin una sèrie d’objectius.
Si saps cap on vols anar amb la teva empresa, podràs invertir en allò que realment et faci avançar i créixer.

Softwares de gestió, una gran ajuda

Portar el control i millorar la gestió financera d’una empresa no és fàcil, i és que hi ha molts elements que s’han de tenir sota control. Pensa que no és el mateix portar els comptes personals que fer-se càrrec de la complexitat que té l’economia empresarial.
En aquest sentit, qualsevol eina que ens faciliti les coses ens serà d’utilitat. Parlem dels softwares de gestió, que et permeten portar el dia els ingressos i les despeses, i fins i tot les teves obligacions amb Hisenda. És evident que aquesta responsabilitat és molt més gran quan tens una empresa que quan només has de liquidar els teus impostos personals.
Un bon software, com els que pots trobar entre els nostres productes, et permet estalviar temps i recursos. Aquí trobes dos avantatges: el primer, i molt important, és que evitaràs errors que després puguin donar-te problemes. A més, estalviaràs temps que podràs dedicar a l’activitat central del teu negoci.
En definitiva, ja veus que pots millorar la gestió financera amb visió estratègica i una bona organització. Al cap i a la fi, només evitant la morositat i deutes als que després no puguis fer front ja hauràs fet gran part del camí per conservar la salut financera. Un altre factor important? Que els costos fixos no representin una porció massa elevada de les teves despeses per tal d’evitar pèrdues.
No dubtis en contactar amb nosaltres si tens dubtes a l’hora de millorar la gestió financera de la teva empresa. T’ajudarem en tot el que ens sigui possible.

Picture of Quantum economics
Quantum economics

Quantum economics nace de la unión de una Asesoría con más de 50 años de experiencia, y una empresa de Desarrollo de Software en la nube con más de 20 años de experiencia.

Tabla de contenidos

Compartir:
Artículos relacionados:

Millorar la productivitat a l’empresa és una de les fites professionals més desitjades per als empresaris. La productivitat és la relació entre els recursos de l’empresa i els[...]

El model 115 és un dels procediments fiscals més comuns a omplir quan s’és empresari. Es tracta d’una contingència reguladora que afecta a tot aquell que regenta un[...]

Les criptomonedes són monedes alternatives i digitals que utilitzen la criptografia. Així es pot portar un control de la creació de noves unitats, i les transaccions són segures.[...]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *