Conseqüències d'entregar l'impost de societats fora de termini

L’impost de societats és un impost d’obligat compliment marcat per l’Estat i totes les empreses estan obligades a presentar-lo.
Si vols saber-me més coses, a continuació t’expliquem quin és el funcionament de l’impost de societats, quins tipus hi ha i què passa si el presentes fora de termini.
 
Què és l’impost de societats?
És un tipus d’impost personal directe que grava l’obtenció de renta per part de les societats, a part, també afecta a entitats jurídiques que resideixin en territori espanyol; en contraposició de l’IRPF que grava per l’obtenció de persones físiques.
L’impost de societats s’estructura en base a la comptabilitat de l’empresa que calcula els punts necessaris per obtenir el resultat final. És a dir, allò que s’ha de pagar cada any.
És un dels impostos més importants que ha de gestionar una empresa en base a una societat limitada, societat civil o una societat anònima.
La seva tramitació és complicada i requereix de molta atenció. A més, obliga a tenir al dia la comptabilitat mercantil de l’empresa.
 
Tipus impositius de l’impost de societats per aquest 2018

  • Del tipus general.
  • Del tipus reduït per emprenedors.
  • Tipus reduït per cooperatives

També existeixen els tipus més reduïts per a societats i entitats especials: associacions i fundacions o societats d’inversió.
 

Tipus de declaracions sobre l’impost de societats a presentar

Si et trobes en el cas que estàs obligat a presentar l’impost de societat, llegeix amb atenció perquè aquests són els models que hauràs de presentar i declarar:

  • Model 200. Aquest model respon a la declaració anual de l’Impost de Societats que s’ha de presentar entre el dia 1 i 25 de juliol de cada any. Es obligatori que totes les empreses el presentin fins i tot si no s’han obtingut beneficis sobre aquest punt.
  • Model 202. Correspon al pagament fraccionat de l’impost. Has e presentar aquest model si has obtingut un resultat positiu a l’última declaració del 200. Aquest impost es sol presentar a l’abril, octubre o desembre. I generalment suposen un avançament del proper model 200
  • Model 220. Es tracte del formulari de l’impost aplicable als grups de societats.

Cal tenir en compte que la presentació de tots aquests models s’ha de fer via telemàtica per internet.
 
Ara ja hem vist en què consisteix l’impost de societats i els tipus que hi ha però, què passa si per algun motiu el presentem fora de termini? Vegem-ho.
 

Quines són les conseqüències de presentar l’impost de societats fora de termini?

En cas que no hagis presentat aquest tipus d’impost dins el termini marcat, has de ser ràpid i actuar ja que en alguns casos, l’Administració Tributària et pot enviar un requeriment que pot comportar multes amb interessos.
Les sancions econòmiques són la principal penalització de presentar l’impost fora de termini.
Els interessos poden suposar un increment en concepte de recàrrec del 5 fins al 20% de l’import a pagar. Però en el cas que Hisenda t’enviï un requeriment, et podran imposar una sanció superior.
Des de Quantum economics et recomanem que si tens dubtes sobre el procediment, la gestió o la seva presentació. Truca’ns i t’ho solucionarem.
 
Com ja has vist, l’impost de societats és una gestió molt important que han de seguir un determinat grup d’empreses. Com sempre et recomanem, per tal que la gestió de la comptabilitat de la teva empresa sigui la correcta, en moltes ocasions t’hem recordat la importància de digitalitzar els procediments.
La digitalització empresarial és el present. Cada cop les administracions demanen que tots els procediments es facin de manera electrònica i la teva empresa també s’ha d’adaptar a aquesta nova corrent de treball.
 

Com evitar problemes en la presentació dels impostos

La manera més senzilla d’evitar problemes comptables és agilitzant i unificant els procediments de treball.
Per tal de treballar d’una manera ordenada i conèixer en tota moment l’estat de la teva empresa, et recomanem que utilitzis un software comptable digital. Un programa que et gestioni sense papers el dia a dia del teu negoci.
QuantumConta és un dels millors programes que hi ha al mercat. El nostre sistema digital et permetrà gestionar tots els aspectes administratius i comptables de la teva empresa.
Per exemple, tingues el control de l’estat financer dels teus comptes i programa futurs moviments. Aglutina a un sol espai els pagaments i les factures emesos, edita i crea factures de forma automatitzada. També et permet portar el control del calendari fiscal, et facilita l’accés a formulari i documentació oficial i s’encarrega d’enviar-ho a Hisenda.

Si vols que t’informem sobre els beneficis i tota la utilitat de QuantumConta, contacta’ns sense cap mena de compromís.

 

Picture of Quantum economics
Quantum economics

Quantum economics nace de la unión de una Asesoría con más de 50 años de experiencia, y una empresa de Desarrollo de Software en la nube con más de 20 años de experiencia.

Tabla de contenidos

Compartir:
Artículos relacionados:

Millorar la productivitat a l’empresa és una de les fites professionals més desitjades per als empresaris. La productivitat és la relació entre els recursos de l’empresa i els[...]

El model 115 és un dels procediments fiscals més comuns a omplir quan s’és empresari. Es tracta d’una contingència reguladora que afecta a tot aquell que regenta un[...]

Les criptomonedes són monedes alternatives i digitals que utilitzen la criptografia. Així es pot portar un control de la creació de noves unitats, i les transaccions són segures.[...]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *