Que haig de fer si hisenda em fa una inspecció sorpresa?

És possible que en algun moment et trobis davant una inspecció sorpresa d’hisenda. Si tems que et pot passar o si no saps què has de fer si mai passa, llegeix aquest article. Avui t’explicarem quins són els passos a seguir si t’arriba una inspecció.
Hisenda es pot presentar al domicili de la teva empresa o de la seu de la teva activitat econòmica sense avís previ. Quan això passa, en primer lloc, t’hem de dir que no cal que t’espantis.
 

Què fer si tens una inspecció sorpresa d’Hisenda?

En primer lloc, has de sol·licitar l’autorització judicial. Els treballadors d’Hisenda t’han de mostrar la notificació que els autoritza a fer la inspecció. Si no et mostren aquest permís, has de saber que no estàs obligat a deixar-los passar. Per tant, si et trobes en aquest cas, emplaça’ls a tornar amb l’autorització firmada.
En cap cas és suficient l’autorització escrita del delegat o del director del departament, ha de ser judicial. Si t’ensenyen aquest segon document, llegeix-lo bé i assegura’t que no hi consti el que t’apuntem.
Què ha de tenir l’autorització judicial per fer vàlida la inspecció sorpresa d’Hisenda?

  • Identificació del domicili i nom del titular de l’empresa
  • Especificació de què la sol·licitud ha sigut autoritzada per l’autoritat competent
  • Objectiu de la inspecció sorpresa
  • Els fets que s’investiguen
  • A qui s’investiga
  • Documents, operacions i objectes que es volen investigar
  • La identificació dels funcionaris que faran la inspecció
  • Els dies i la durada de la inspecció

Quan llegeixis la citació, assegura’t de veure-hi tota aquesta informació.
 
En cas de deixar passar als funcionaris de l’estat, has de saber que amb aquest gest tu dones el consentiment exprés i espontani i que totes les actuacions que es facin dins el teu domicili seran validades.
Un cop els agents siguin dins, tingues en compte que estaràs obligat a facilitar qualsevol document que ells necessitin. Sigui comptable o fiscal, parlar amb els treballadors, agafar mostres, fer còpies del que necessitin o verificar el sistema informàtic.
També, has de tenir en compte que en cap cas podran fer una inspecció si l’administrador de l’empresa no és a la seva seu. Si l’administrador no hi és, es proposarà la diligència per un dia i una hora en concret per tal que hi pugui ser.
 

Com actuar?

Quan et trobis amb aquests casos, en primer lloc, posa’t en contacte amb el teu assessor fiscal de confiança. Ell t’ajudarà amb els tràmits que siguin necessaris.
El teu assessor serà l’encarregat de dirigir-te i dir què has de fer en tot moment. En alguns casos, assumirà la gestió de la inspecció i emplaçarà el registre per un altre dia.
Recorda que també et pots acollir al dret de la informació. A partir de l’inici de la inspecció sorpresa, en tot moment, pots estar informat d’allò què s’està fent i del material que estan consultant. Per tal de facilitar la gestió administrativa i comptable del teu negoci i, per evitar danys posteriors amb la llei, et recomanem que utilitzis un programa de gestió.
Els softwares comptables t’ajudaran a mantenir al dia la teva comptabilitat i tot el que depèn d’ella.
Per exemple, amb QuantumConta podràs podar la gestió comptable de manera online, amb facturació electrònica i amb un sistema homologat per l’Agència Tributària.
 

Quan Hisenda fa una inspecció sorpresa, ho acostuma a fer per falta de documentació o perquè ha vist alguna cosa poc coherent en els procediments d’una empresa

 
És la manera més senzilla d’evitar problemes comptables al mateix moment que agilitzes i els processos de treball. Daquesta manera treballaràs d’una manera ordenada i podràs conèixer en tota moment l’estat de la teva empresa. Així com estar comunicat amb Hisenda i facilitar-li tota la informació possible per evitar alguna inspecció sorpresa.
QuantumConta és un dels millors programes que hi ha al mercat. El nostre sistema digital et permetrà gestionar tots els aspectes administratius i comptables de la teva empresa.
Pots tenir el control de l’estat financer dels teus comptes i programar futurs moviments. Aglutinar a un sol espai els pagaments i les factures emesos, editar i crear factures de forma automatitzada. I, el més importat per evitar aquests casos, et permet portar el control del calendari fiscal, et facilita l’accés a formulari i documentació oficial i s’encarrega d’enviar-ho a Hisenda.
 

En definitiva, quan tinguis una inspecció sorpresa d’Hisenda, el més important és mantenir la calma. Assegurar-te que et mostren els documents necessaris per procedir al registre, facilitar la informació demanada i posar-te en contacte amb el teu gestor fiscal.

Picture of Quantum economics
Quantum economics

Quantum economics nace de la unión de una Asesoría con más de 50 años de experiencia, y una empresa de Desarrollo de Software en la nube con más de 20 años de experiencia.

Tabla de contenidos

Compartir:
Artículos relacionados:

Millorar la productivitat a l’empresa és una de les fites professionals més desitjades per als empresaris. La productivitat és la relació entre els recursos de l’empresa i els[...]

El model 115 és un dels procediments fiscals més comuns a omplir quan s’és empresari. Es tracta d’una contingència reguladora que afecta a tot aquell que regenta un[...]

Les criptomonedes són monedes alternatives i digitals que utilitzen la criptografia. Així es pot portar un control de la creació de noves unitats, i les transaccions són segures.[...]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *