Què és l'emmagatzematge en cinta i per a què serveix?

L’ emmagatzematge en cinta és un mètode d’ emmagatzematge d’informació utilitzats des de fa temps.
Actualment, quan busquem una eina per tenir preservats els documents personals o els d’empresa, el primer que ens ve al cap és el núvol. El núvol, els discs durs, els servidors externs i interns són alguns dels sistemes que tenim a l’abast. Però l’ emmagatzematge en cinta és un dels sistemes més fiables que hi ha.
És un dels sistemes més segurs i utilitzats durant els últims 50 anys. I, durant aquests temps, s’han fet diverses millores i ampliacions de les seves funcionalitats.
L’ emmagatzematge en cinta ha anat millorant la seva composició, la capacitat o la densitat. La seva funcionalitat vindria a ser el substituït dels discs durs però amb la diferència que la cinta conserva la informació de forma seqüencial mentre que el disc va incorporant la informació de forma aleatòria.
La tecnologia de les cintes es basa en dues característiques. La primera és l’amplada. Com més ample és la cinta més capacitat d’emmagatzematge té. I, l’altra característica és segons el mètode de gravació. És a dir, si les dades estan gravades linealment o per escaneig “helical”.

Característiques tècniques de l’ emmagatzematge en cinta

Una de les característiques és la distribució dels blocs.
Aquest format típic segueix aquesta seqüència. Les dades escrites a la cinta ho fan a través de blocs que deixen un espai entre ells. Cada bloc escrit és una operació.
La cinta té un gran temps de latència entre accessos.
Aquest sistema d’arxiu d’informació és un dels més segurs del mercat. Dins el seu programari hi consta un suport anti atacs informàtics. El seu sistema impedeix que la informació de l’empresa pugui ser ciber atacada per un virus o un malware.
A part, la majoria de les unitats d’ emmagatzematge de cinta tenen algun tipus d’algorisme que els fa processar amb major previsió les dades. Aquest algorisme permet que la cinta pugui llegir i desxifrar la informació que hi té guardada.
A més, l’ emmagatzematge a través de cinta està essent una veritable alternativa al disc dur convencional. Les seves prestacions amb l’alta densitat de bit i el seu baix cost el fan la millor alternativa. Des dels seus inicis les cintes han suposat un veritable benefici per a tots aquells que es preocupen per fer còpies de seguretat. El seu sistema ràpid i fiable fa que siguin una alternativa del tot recomanable.
 
Encara no has provat de treballar en cinta a la teva empresa? Aquest sistema és una gran solució per millorar el sistema intern i la gestió de les còpies de seguretat per a l’empresa. A més, gràcies al seu sistema de treball offline, el fa un dels més segurs per pervenir ciberatacs.
 

L’ emmagatzematge en cinta de Quantum: la gran solució

Aquest tipus de sistema per guardar informació estan dissenyats per a un món que funciona a base de dades. Aquesta és una de les solucions més òptimes per a emmagatzemar informació per nivells. La seva naturalesa permet ampliar blocs de memòria per tal de tenir més espai. A més, aquest sistema protegeix els arxius d’atacs cibernètics i guarda la informació allà on li indiques. L’ emmagatzematge en cinta suposa una revolució re inventada.
De tots els sistemes d’ emmagatzematge en cinta, recomanem la cinta LTO Scalar.
Aquesta cinta proporciona emmagatzematge a llarg termini i amb una gran quantitat d’arxius a un preu molt baix.  El seu sistema de treball assegura una gran capacitat de retenció sense necessitat de connexió.
La cinta LTO Scalar està preparada per guardar tots els teus arxius sense perill. Ja que el seu sistema està configurat per combatre qualsevol atac ransomware.
Un dels avantatges d’aquest servei és que la monitorització i l’administració de la informació a guardar redueix el temps dedicat a les tasques administratives. També es redueix el temps que es dediquen als problemes tècnics ja que estalvia temps de reparació i cerques de solucions informàtiques al personal de l’àrea informàtica.
L’ emmagatzematge en cinta LTO Scalar té una de les funcions més intel·ligents del mercat. El seu alt rendiment, la fiabilitat i l’escalabilitat del seu sistema el fan el més competitiu.
Amb aquest servei, Quantum se situa com a líder del sector gràcies al suport informàtic, comptable i la comercialització dels millors sistemes d’ emmagatzematge. Aquestes àrees ens fan una de les empreses més competitives que hi ha a l’actualitat.

Si necessites millorar el servei o els sistemes informàtics de la teva empresa, contacta’ns. Els nostres professionals t’informaran i t’oferiran les solucions més avançades per a la teva empresa.

Picture of Quantum economics
Quantum economics

Quantum economics nace de la unión de una Asesoría con más de 50 años de experiencia, y una empresa de Desarrollo de Software en la nube con más de 20 años de experiencia.

Tabla de contenidos

Compartir:
Artículos relacionados:

Millorar la productivitat a l’empresa és una de les fites professionals més desitjades per als empresaris. La productivitat és la relació entre els recursos de l’empresa i els[...]

El model 115 és un dels procediments fiscals més comuns a omplir quan s’és empresari. Es tracta d’una contingència reguladora que afecta a tot aquell que regenta un[...]

Les criptomonedes són monedes alternatives i digitals que utilitzen la criptografia. Així es pot portar un control de la creació de noves unitats, i les transaccions són segures.[...]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *