És millor treballar amb servidors interns o externs a l'empresa?

Treballar amb servidors interns o amb servidors externs? Quina és la millor opció?
Aquesta pregunta s’ha formulat en tots els despatxos de direcció de qualsevol empresa, ja sigui petita o gran.
Generalment són les grans empreses que necessiten tenir un servidor propi des d’on treballar i emmagatzemar la informació que es genera. Si aquest és el teu cas i et trobes en el punt de necessitar millorar els teus servidors, llegeix aquest article.
A continuació t’explicarem tot el que cal saber sobre els servidors interns i els servidors externs.
 

Què és un servidor?

Es coneix com a servidor aquell ordinador, o server, que està exclusivament dedicat a proporcionar dades a la resta d’ordinadors de l’empresa. És aquell espai on es guarden programes, fitxers, documents i dades.
Un servidor és un ordinador amb un hardware més potent, però sense pantalla ni accessoris. Normalment, aquest ordinador està constantment en funcionament  i no s’apaga mai.
 

Tipus de servidors?

Com ja hem vist, existeixen diversos tipus de servidors que  poden subministrar allotjament a les empreses: els servidors interns i els externs. Però, com es pot saber quin dels dos convé més a una empresa?
Tot dependrà dels tipus d’aplicacions que es necessitaran, la quantitat d’informació que s’hi haurà d’emmagatzemar i del nombre d’usuaris que l’hauran de fer servir.
Vegem els avantatges que tenen els dos tipus de servidors:
 

Avantatges servidor intern

 • Un servidor intern aporta una major velocitat al moment de fer enviaments interns. Al tractar-se d’una xarxa interna (LAN) i no haver de necessitar sortir a Internet, es transmeten a 10, 100 o a 1000 Mbps.
 • Més seguretat. Els enviaments interns seran més segurs i es reduirà el risc de patis un atac extern.
 • No hi ha limitacions de pes, nombre d’arxius, velocitat o nombre d’enviaments.
 • Amb un servidor intern també tens la possibilitat d’integrar el correu corporatiu d’empresa amb les eines de treball en línia. Utilitzar eines com Microsoft Exchange o Lotus Notes et permetran treballar en línia i en total llibertat.
 • Reducció de costos, sense inversió de hardware ni software i a bon preu.
 • Un servidor intern et permet crear el teu propi projecte. És a dir, et permet fabricar el servidor a mida. Sense limitacions. I, el millor de tot, en total seguretat.
 • Una de les característiques més important és la possibilitat de tenir el màxim control de la feina feta en total privacitat. Podràs tenir el control del teu propi server i administrar els nivells de seguretat com creguis convenient.
 • És un sistema escalable. Si necessites més espai, espot ampliar amb un disc dur addicional.
 • Possibilitat de recuperar les dades en qualsevol moment i en qualsevol situació. En cas que es produeixi una avaria, podràs restablir el sistema a partir de les còpies de seguretat.

 
 

Avantatges servidor extern

 • Amb un servidor extern podran centralitzar la gestió dels teus treballadors amb usuaris i contrasenyes de manera automàtica. Et permetrà establir polítiques de caducitat de contrasenyes per tal de tenir un control dels usuaris actius.
 • Simplificar les contrasenyes i adaptar-les a una sola. Una mateixa clau de pas per encendre l’ordinador, accedir a la informació del servidor o per utilitzar el correu electrònic.
 • Centralitzar les dades. Si tota la informació de l’empresa està centralitzada a un mateix punt, tot els treballadors hi podran accedir. Només caldrà que s’estipulin els permisos d’accés de cadascú i el mateix servidor s’encarregarà de registrar les connexions.
 • Un servidor extern et facilita la gestió de les còpies de seguretat. Només cal monitoritzar els dispositius i programar el dia i l’hora que s’ha de fer la còpia.
 • Amb aquest tipus de servidor també se’t permetrà accedir a les aplicacions que un altre treballador està utilitzant. És a dir, si diverses persones estan treballant en un mateix document, altres treballadors també hi poden accedir.
 • Accés remot. Amb un servidor extern tens la possibilitat d’accedir als arxius que necessitis de forma remota, és a dir, a distància i connectant-te al servidor de l’empresa. Això es pot fer a través d’una VPN segura. Així, l’usuari que tingui els permisos podrà connectar-se al servidor i treballar des d’allà on sigui.

 
Les dues tipologies de servidors, tant l’intern com l’extern, ofereixen múltiples avantatges i solucions per a l’empresa. Escollir el millor és qüestió de prioritat i necessitats i saber escollir el millor producte, ja que totes les empreses necessiten serveis i aplicacions a mida.

Però el que sí que et podem garantir és que els servidors interns i els servidors externs t’oferiran a màxima seguretat  privacitat per treballar amb tranquil·litat.

 

Picture of Quantum economics
Quantum economics

Quantum economics nace de la unión de una Asesoría con más de 50 años de experiencia, y una empresa de Desarrollo de Software en la nube con más de 20 años de experiencia.

Tabla de contenidos

Compartir:
Artículos relacionados:

Millorar la productivitat a l’empresa és una de les fites professionals més desitjades per als empresaris. La productivitat és la relació entre els recursos de l’empresa i els[...]

El model 115 és un dels procediments fiscals més comuns a omplir quan s’és empresari. Es tracta d’una contingència reguladora que afecta a tot aquell que regenta un[...]

Les criptomonedes són monedes alternatives i digitals que utilitzen la criptografia. Així es pot portar un control de la creació de noves unitats, i les transaccions són segures.[...]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *