Perjudicis i beneficis de ser autònom | En què surto guanyant?

Els beneficis de ser autònom són tants com els inconvenients.
Ser el teu propi cap està molt bé. Ser autònom et permet marcar-te els horaris, treballar on vulguis i conciliar la família i la feina.
Si és cert que a la vida de l’autònom no tot és de color de rosa, les parts positives pesen més que les negatives.
Si vols conèixer tots els beneficis de ser autònom i amb què hi surts guanyant, llegeix aquest article.

Reflexions i preguntes anteriors a l’alta d’autònom

Abans de començar la teva aventura empresarial n’has d’estar segur. Has de saber a què et vols dedicar per escollir l‘epígraf que més et convé. Tria un sector on tinguis més oportunitats de negoci i on les teves actituds i aptituds es puguin ser el teu valor diferencial.
Crear i consolidar una empesa és complicat. Necessitaràs temps i esforços per crear i fer rentable la teva idea de negoci. Però, un cop ho hagis aconseguit, ja tindràs l’estabilitat suficient com per ampliar i millorar el teu negoci.

Avantatges i beneficis de ser autònom

  • Estabilitat laboral. Si el que busques és una estabilitat i vols deixar enrere la cerca de la feina ideal, fer-te autònom és la teva solució. La societat ha canviat i el somni de poder treballar a la mateixa empresa tota la vida comença a esvair-se. Les professions també han canviat i, ara, un professional pot ser molt més rentable treballant per a diverses empreses alhora. L’autogeneració de feina és la forma laboral que més s’adapta a les necessitats de les empreses i a segons quines professions.
  • Autonomia i llibertat. Ser autònom vol dir que tu mateix et marcaràs els límits, les normes i la teva activitat. Convertir-te en el teu propi cap et permet decidir de quina manera vols treballar i amb quin nivell de rendiment o exigència vols viure. Ser autònom també implica ser responsable i metòdic. Has de ser exigent i fer les coses el millor possible, encara que les facis amb un ordinador a una cafeteria. Així, ser el teu propi ca et permetrà posar en funcionament les teves pròpies metodologies, adaptar l’activitat al teu ritme de vida i et facilitarà la conciliació familiar.
  • Satisfacció personal. Un altre dels beneficis de ser autònom és la satisfacció personal que se sent un cop entregues una feina ben feta. Allò que et farà sentir bé i que farà que la dedicació i l’esforç hagi valgut la pena. Seràs l’encarregat de preparar, organitzar i executar una feina que t’hagin encarregat i quan l’acabis, l’èxit serà teu. El sentiment que experimentaràs al fer-ho serà fruit de la teva aposta i proposta de valor. Ser autònom és un repte personal constant que t’aportarà benestar cada vegada que el superis amb èxit. Aplicant de forma productiva la teva metodologia de treball podràs fer aflorar les teves habilitats.

Els beneficis de ser autònom també te’ls pots marcar tu. Sigues coherent, aposta per les teves aptituds i conciliar amb el teu entorn. Aquest serà el guany més gran.

  • Lluita per aconseguir el teu propi espai. Emprendre significa posar un projecte en marxa. És a dir, ser autònom és una lluita constant. Una lluita que et demanarà d’esforç i implicació però que un cop hagis superat els reptes, te’n sentiràs satisfet. Arribarà el moment de fer-te un lloc, diferenciar-te de la competència i ser reconegut. Sigues valent i aposta per la teva aposta de valor, per allò que et fa diferent i triomfaràs.
  • Més ingressos. Tot dependrà de la dedicació i del teu esforç, però, un dels beneficis de ser autònom és que pots augmentar els teus ingressos. Tu ets qui marca els preus i quin valor tenen els teus coneixements. Sigues realista i tarifica a un preu raonable i tot allò que guanyis serà per a tu. Calcula les despeses i els pagaments mensuals i repara un full de càlcul amb el teu pla de tresoreria per saber quin serà l’import net que et quedarà. T’aconsellem que portis al dia la teva facturació, així evitaràs ensurts. Un cop el teu projecte sigui solvent i el sector et reconegui, la roda de clients i ingressos ja estarà en marxa.
  • Prestigi social, posicionament i reconeixement. Consolidar la teva activitat empresarial implicarà ser un referent en el sector i facilitar-te nous contactes que et facin créixer personalment i professionalment.

Ja veus que ser autònom té molts avantatges. Si et decideixes a emprendre o muntar la teva pròpia empresa tot l’equip de Quantum Economics serem molt feliços d’ajudar-te en tots els tràmits administratius d’aquesta nova aventura. Si et ve de gust, t’hi acompanyem!

Picture of Quantum economics
Quantum economics

Quantum economics nace de la unión de una Asesoría con más de 50 años de experiencia, y una empresa de Desarrollo de Software en la nube con más de 20 años de experiencia.

Tabla de contenidos

Compartir:
Artículos relacionados:

A la hora de escoger el mejor método de pago online para tu negocio hay varios aspectos que debemos tener en cuenta. Naturalmente, el propio método que escoger[...]

Desde Quantum y como parte de nuestra tarea de ofrecer software de contabilidad y gestión para empresas queremos hablarte de algunas formas de aplicar el control horario en[...]

Quantum Economics, como expertos desarrolladores de softwares de facturación queremos ofrecerte algunas claves para los casos de impago de factura de los clientes. Esta es, desafortunadamente, una situación[...]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *