Què són els bitcoins i per què estan de moda?

Els bitcoins són un tipus de criptomoneda que recentment s’utilitza per comerciar.
Es tracta d’una moneda digital que opera de forma segura i està lliure d’especulacions.
Si vols conèixer més detalls sobre aquesta nova manera de comerciar, llegeix aquest article on te n’expliquem els detalls més importants.

Què és un bitcoin?

Un bitcoin és una moneda electrònica que serveix i és utilitzada per intercanviar béns i serveis. Es una moneda de canvi creada el 2009. Funciona amb un sistema descentralitzat. No hi ha cap banc central que en fabriqui ni que controli el seu ús i distribució. Per tant, ningú controla la quantitat de bitcoins que hi ha al món.
Aquest tipus de moneda es crea a partir d’un codi encriptat. Es fabrica a través d’uns recursos informàtics destinats a la mineria de moneda digital. Per fer-ho més entenedor et podem dir que cada bitcoin és un codi encriptat, és a dir, secret. Aquest codi s’associa a una adreça de correu de cada persona i així es pot conèixer quants bitcoins té una persona.
Aquest tipus de moneda està de moda perquè els últims mesos ha tingut un increment de valor molt elevat. Des del principi que l’intercanvi entre els euros i els bitcoins era força més elevat però ara s’estima que 1 bitcoin equival a 11.500 dòlars.
Al ser una moneda digital, és de lliure circulació i és operativa des de qualsevol part del món. Això vol dir que qualsevol persona en pot tenir. Un dels casos més coneguts es troba a Tarragona. A aquesta ciutat un comprador va adquirir un pis pagat en la seva totalitat en bitcoins.
Les criptomònades estan de moda i alguns experts no saben com gestionar aquest aflorament. Alguns d’ells estimen que poden ser una moda passatgera i d’altres que de ben segur han arribat per quedar-se i fer-se més extenses.

Què són les criptomonedes?

Les criptomonedes també es coneixen com a diners virtuals. Són aquells diners que no es poden arribar a veure ni tocar mai ja que el seu entorn d’existència és el digital. Aquestes monedes són lliures. És a dir, no estan regulades per cap banc ni cap govern sinó que les regulen la tecnologia informàtica de la mineria o blockchain. El blockchain és la tecnologia que permet crear el bitcoin, així com també la resta de criptomonedes.
Existeixen moltes criptomonedes al món però la més utilitzada i la més valorada és el bitcoin.
El diner virtual esdevé una xarxa de comunicació on tots i totes poden interactuar sense la necessitat de servidors. Es transmeten la informació de tal manera que s’emmagatzema i mai es por esborrar, només modificar. Això vol dir que les monedes digitals no poden desaparèixer ni poden submergir dins un mercat negre digital. El diner digital va d’un compte a un altra deixant rastre i, en tot moment, se’n pot conèixer la seva procedència.
Encara que sembli estrany, les criptomonedes són legals i es regulen en funció de l’oferta i la demanda.

L’empresa dins l’entorn digital i l’ús dels bitcoins

Avui en dia els empresaris ja estan habituats a treballar en entorns digitals que els faciliten la feina. Per una banda existeixen els programes de gestió comptable que faciliten els tràmits i el control econòmic de l’empresa. I per l’altra, també estem habituats a comerciar a través de la nostra banca privada. Els portals digitals de les oficines bancàries han suposat un benefici molt gran en quant a servei. Ara, sigui quan sigui, es poden generar pagaments i moviments sense cap tipus de dificultat. Però l’empresa catalana ha fet un pas més i, algunes d’elles, ja treballen amb aquesta moneda digital.
A països com Estats Units, Japó o Corea del Sud, gran part de les seves empreses comercien amb bitcoins. Però, des de fa poc, empreses catalanes també s’han sumat a la tendència de treballar amb la que es considera la moneda més segura del món.
A Barcelona es coneix el cas d’una empresa anomenada “Repara tu Deuda” que ja ha ofert la possibilitat als seus treballadors de cobrar una part de la nòmina amb bitcoins. Aquesta oferta és fruit a la seva entrada al mercat de diner digital. Per ara, es coneix que dos treballadors han acceptat el canvi i perceben una part de la seva mensualitat amb aquest tipus de moneda.

Com creus que serà el futur de l’economia catalana? Els bitcoins arribaran a ser la moneda de canvi d’algunes operacions específiques o es convertirà en un element més de la inflació econòmica mundial?

Nosaltres ho seguirem de prop i t’ho explicarem al blog de notícies.

Picture of Quantum economics
Quantum economics

Quantum economics nace de la unión de una Asesoría con más de 50 años de experiencia, y una empresa de Desarrollo de Software en la nube con más de 20 años de experiencia.

Tabla de contenidos

Compartir:
Artículos relacionados:

Millorar la productivitat a l’empresa és una de les fites professionals més desitjades per als empresaris. La productivitat és la relació entre els recursos de l’empresa i els[...]

El model 115 és un dels procediments fiscals més comuns a omplir quan s’és empresari. Es tracta d’una contingència reguladora que afecta a tot aquell que regenta un[...]

Les criptomonedes són monedes alternatives i digitals que utilitzen la criptografia. Així es pot portar un control de la creació de noves unitats, i les transaccions són segures.[...]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *