Quin és el funcionament d'un VPN?

Si et preguntes què és i quin és el funcionament d’un VPN ets al lloc indicat. N’has sentit parlar moltes vegades i coneixes alguns dels seus beneficis però mai t’has atrevit a buscar com funcionen. Si aquestes afirmacions et són familiars, segueix llegint. Avui dedicarem aquest article a explicar què són les connexions VPN i perquè s’han postulat com a unes aliades, ja que la seva funció bàsica és la de protegir la teva privacitat a la xarxa.
 

Què és i com és el funcionament d’un VPN?

La VPN es coneix com a xarxa privada virtual. És un tipus de connexió segura i xifrada que es produeix entre dues xarxes o entre un usuari determinat i una xarxa aliena. Quan aquestes connexions es produeixen, les VPN fan que navegar i estar en xarxa sigui segur.
En resum, una VPN és l’encarregada d’esborrar la teva petjada digital i fa que cap intrús pugui rastrejar per on has estat navegant. Permet navegar de forma anònima. Per aquest motiu tantes empreses l’utilitzen per treballar, per la seva seguretat i privacitat.
El funcionament d’un VPN xifra tot el que es fa quan s’està en línia, ja sigui consultes o enviaments i ho processa per tal de vetllar per la seguretat de la navegació. Això és possible gràcies al punt d’accés, que només es fa a través de la porta VPN.
Es podria dir que és el procediment més segur i anònim de navegar per Internet.
 

Perquè s’utilitza i es fa necessària una VPN?

La seguretat i la neutralitat a Internet és el principal objectiu que persegueixen tots els proveïdors de serveis.
Per fer-ho més entenedor, explicarem que el desembre del 2017, la Comissió Federal de Comunicacions (FCC) d’EUA va anul·lar la neutralitat a la xarxa. Això significa que, a partir d’ara, quan es vulgui consultar informació a Internet s’és molt més vulnerable de patir atacs informàtics. Ara tothom té la llibertat de robar el teu rastre digital i vendre’l. Per això, les VPN resulten tan beneficioses. L’ús i el funcionament d’un VPN garanteix la privacitat per tal que ningú pugui seguir el teu rastre ni el teu historial.
Normalment ens connectem a Internet al despatx o a casa, però la proliferació d’espais públics amb connexions obertes també han fet que les VPN siguin del tot necessàries. Qualsevol punt d’accés públic és un niu d’oportunitats pels hackers. És en aquests espais que resulta molt més senzill roba i accedir a dades privades. Utilitzant una VPN privaràs que els pirates informàtics puguin accedir a les teves dades personals i professionals.
 

Beneficis d’utilitzar una VPN

El funcionament d’un VPN aporten diversos avantatges gràcies a l’anonimat que et proporcionar. Aquestes són els beneficis més rellevants:

  • Accedir a llocs web bloquejats. Hi ha algunes institucions com escoles, biblioteques, espais de l’administració pública o les àrees privades de la teva empresa, que tenen accés restringit. Aquests espais tenen restringida l’entrada a portals com les xarxes socials, per exemple, degut a la falta de seguretat. Amb una VPN aquest accés és possible i segur.
  • Impossibilitat que et segueixin el rastre digital. És molt important fer èmfasi en aquest aspecte. Amb una VPN evitaràs que els hackers puguin seguir el teu rastre i tinguin accés a les teves dades. Els ciberdelinqüents poden tenir accés a les teves contrasenyes, consultes, documents… Amb una VPN t’assegures que no puguin consultar res.
  • Evitar la censura. Alguns governs censuren i inhabiliten alguns portals per tal que els seus ciutadans no hi puguin accedir. A part d’això, alguns altres també segueixen el rastre digital dels usuaris de la seva localitat per tal d’extreure’n informació. Utilitzant una VPN vulneres aquest rastre i pots navegar sense cap tipus de seguiment.
  • Accedir a contingut multimèdia. Les VPN et permeten accedir a contingut multimèdia com els vídeos que es censuren a segons quines zones. Per exemple, si es viatja a EUA és possible que alguns programes no estiguin habilitats per veure el contingut penjat. Si et trobes en aquest cas, gràcies a una VPN podràs accedir al contingut sense cap tipus d’inconvenient.
  • Cost assequible i estalvi en futures compres. Utilitzar una VPN és més assequible del que s’imagina. El negoci de la seguretat informàtica està en augment i són moltes les empreses que ofereixen sistemes de seguretat que no cobreixen tots els beneficis que té una VPN.

Si necessites una solució avançada per millorar la teva connectivitat, sense cap mena de dubte, recomanem l’ús i el funcionament d’un VPN.
Confia en l’experiència i la professionalitat de Quantum i contacta’ns per saber quin és el sistema que s’adapta més a les teves necessitats.

Picture of Quantum economics
Quantum economics

Quantum economics nace de la unión de una Asesoría con más de 50 años de experiencia, y una empresa de Desarrollo de Software en la nube con más de 20 años de experiencia.

Tabla de contenidos

Compartir:
Artículos relacionados:

Millorar la productivitat a l’empresa és una de les fites professionals més desitjades per als empresaris. La productivitat és la relació entre els recursos de l’empresa i els[...]

El model 115 és un dels procediments fiscals més comuns a omplir quan s’és empresari. Es tracta d’una contingència reguladora que afecta a tot aquell que regenta un[...]

Les criptomonedes són monedes alternatives i digitals que utilitzen la criptografia. Així es pot portar un control de la creació de noves unitats, i les transaccions són segures.[...]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *