Quines sancions contempla el nou model SII?

Des que el passat 1 de juliol entrés en vigor el nou sistema de Subministrament Immediat d’Informació (SII), introduït mitjançant el Reial decret 596/2016, de 2 de desembre, que exigeix que les empreses gestionin i comuniquin en temps real l’IVA, un dels principals temors dels empresaris han estat les sancions que contempla aquest nou model.
Segons la legislació, el retard en l’obligació de portar els llibres registro d’IVA a través de la seu electrònica de l’Agència Tributària se sancionarà amb un 0,5% de l’import de la factura objectiu del registre, amb un mínim trimestral de 300 euros i un màxim de 6.000 euros.
En realitat, les companyies només van tenir sis mesos per adaptar-se al nou sistema de Subministrament Immediat d’Informació, des que s’anunciés la nova mesura i aquesta entrés en vigor. Entre altres mesures, era necessari que aquestes empreses adoptessin un programa de comptabilitat online que els permeti estar en contacte directe i immediat amb la web Agència Tributària.
Malgrat el que molts consideren una precipitació de la mesura, des de la AEAT han demanat calma: “Som conscients que hem d’arrencar amb tota la flexibilitat possible. No busquem sancionar. No podem ser exigents amb els terminis a l’inici, ni igual d’exigents en les validacions. No contemplem una política sancionadora”, va assenyalar en una entrevista al diari Cinc Dies el director de la AEAT, Rufino de la Rosa.

Com connectar online amb la AEAT?

suministro-inmediato-información-2
Per poder adaptar-se al Subministrament Immediat d’Informació, les empreses hauran de disposar d’una solució de software de comptabilitat online. L’ús d’aquest sistema és obligatori per a companyies que facturin més de sis milions d’euros, les que estiguin inscrites en el règim de devolució mensual (conegut com Redeme) i els grups societaris.
Encara que de moment, no és obligatori per a les pimes, aquestes podran acollir-se de manera voluntària al Subministrament Immediat d’Informació i començar a adaptar la seva comptabilitat a la digitalització online alguna cosa que, que, potser en un futur, sigui obligatori per a tots. D’altra banda, l’ús dels programes de comptabilitat online ofereix nombrosos avantatges a les empreses, independentment de la seva grandària o sector. Aquest tipus de programes de comptabilitat online permeten generar i enviar factures des del mòbil o des de la tablet i disposa, a més, de l’aplicació ticketless, homologada per Hisenda, amb la qual es poden registrar els tiquets i les factures amb tan sol una foto des d’un telèfon.
Com ja explicàvem el mes passat, amb el nou sistema de Subministrament Immediat d’Informació se suprimeix l’obligació de presentació dels models 347, 340 i 390 ja que aquests s’aniran configurant en temps real, a mesura que es vagin remetent les factures, la qual cosa simplifica la seva elaboració i la llevanza dels llibres de registre. És per això que des d’Hisenda es confia que això suposarà un benefici ja que s’agilitarà la labor de gestió. A més, el període de presentació d’autoliquidacions s’amplia als 30 dies del mes següent del període de referència enfront dels 20 actuals.
Quantumconta és un programari de comptabilitat en el núvol totalment adaptat i preparat per gestionar el SII. Tant si la seva empresa està obligada, com si desitja acollir-se voluntàriament al nou sistema de Subministrament Immediat d’Informació, li convidem a provar el nostre programari de comptabilitat i li ajudarem a engegar-ho.
Sol·liciti ara el seu demo.
 

Picture of Quantum economics
Quantum economics

Quantum economics nace de la unión de una Asesoría con más de 50 años de experiencia, y una empresa de Desarrollo de Software en la nube con más de 20 años de experiencia.

Tabla de contenidos

Compartir:
Artículos relacionados:

Millorar la productivitat a l’empresa és una de les fites professionals més desitjades per als empresaris. La productivitat és la relació entre els recursos de l’empresa i els[...]

El model 115 és un dels procediments fiscals més comuns a omplir quan s’és empresari. Es tracta d’una contingència reguladora que afecta a tot aquell que regenta un[...]

Les criptomonedes són monedes alternatives i digitals que utilitzen la criptografia. Així es pot portar un control de la creació de noves unitats, i les transaccions són segures.[...]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *