Tendències de ciberseguretat per a empreses

En una època on gran part dels nostres arxius es troben en un entorn digital, s’ha d’estar al dia de les tendències de ciberseguretat.
Saber com gestionar el patrimoni digital, és a dir, tota la documentació que emmagatzemem al núvol és essencial per no patir cap atac cibernètic.
Per tal d’estar informat sobre totes les tendències de ciberseguretat, hem preparat aquest article que creiem que et resultarà interessant. En aquest article trobaràs consells de ciberseguretat bàsics per a les empreses que treballen en xarxa.
 

Consells i tendències de ciberseguretat per a les empreses

Treballar en local, memoritzar les contrasenyes sota un servidor propi o dins les àrees del departament informàtic, fer un bon ús del wifi… són algunes de les pràctiques recomanables per estar segurs i no patir cap atac informàtic.
Els responsables de la seguretat online de l’empresa són tots els treballadors que hi treballen cadascun d’ells són els responsables de la seva àrea de treball i, per tant, les persones que vigilen que no hi hagi cap escletxa de seguretat.
Arribats a aquest punt et preguntaràs com és possible mantenir en un entorn segur la xarxa de treball de la teva empresa? Si és així i no saps com actuar davant la inseguretat que produeix treballar en un entorn digital, consulta aquests consells i tendències de ciberseguretat a l’abast de tothom.
 

Salvaguarda les contrasenyes

Un dels motius principals pels quals una empresa és atacada informàticament és per la filtració d’una de les seves contrasenyes. A mesura que l’empresa creix i que els treballadors van adquirint responsabilitats, les contrasenyes són sabudes per a més gent i, per tant, és més probable que se’n filtri alguna. Per evitar aquest problema recomanem que s’estipuli un encarregat. És a dir, denominar a una persona que sigui la coneixedora de totes les contrasenyes de l’empresa i operar a través d’ella. Normalment, es denomina des del departament informàtic.
També és molt important utilitzar contrasenyes difícils de recordar o d’esbrinar. La utilització de majúscules, símbols o números ajuda a no desxifrar-les amb rapidesa. I, evidentment, cal evitar utilitzar la mateixa clau de pas per a tot arreu.
 

Fer un bon ús de la xarxa wifi

Si a empresa es treballa des d’un punt de connexió wifi, que sigui privat. És a dir, que l’empresa tingui contractada la seva pròpia xarxa d’Internet. Evita treballar amb xarxes públiques o de tercers. Si es fa, és més fàcil patir un atac informàtic o que es filtri un virus.
Si tens l’oportunitat, demana que s’habiliti una VPN privada des d’on tots pugueu treballar en xarxa i amb una connexió segura. Però treballar amb una VPN tampoc et lliura de patir un atac cibernètic. Recorda que també cal protegir la xarxa amb una contrasenya segura. On només hi puguin accedir els membres de l’empresa. I que també cal configurar una xarxa per als convidats o les visites.
 

Controla l’USB

Una altra tendència en ciberseguretat és controlar l’ús de l‘USB. Es recomana no utilitzar cap memòria externa que no provingui del nucli de l’empresa. Aquests dispositius solen ser un niu de virus i de focus d’infecció informàtic: O poden contenir algun tipus de malware, que són els virus més recurrents i perillosos d’avui en dia. Cal tenir-ne cura i analitzar-los abans de ser utilitzats.
 

Fer còpies de seguretat

Les còpies de seguretat no només són per a emmagatzemar i salvaguardar la informació de l’empresa. En cas de patir un atac informàtic, també ajuda a recuperar la informació.
Dins el món de la informàtica i dels ciber atacs hi ha diversos virus que poden fer perdre la informació de l’empresa. Un d’ells és el ransomware. Aquest virus encripta la informació de l’empresa fent que no hi puguis tenir accés. Fent còpies de seguretat recurrentment tindràs el problema solucionat.
 

Seguretat informàtica

Les tendències en ciberseguretat poden ser una ajuda però no serviran de ser si no es treballa amb sentit comú. Per tant, abans d’instaurar consells de seguretat informàtica, convé establir quines persones tindran accés a la informació de l’empresa. Preparar una jerarquia d’accés ajudarà a minimitzar els riscos.
 
Recorda que la seguretat és cosa de tots els que formen part de l’organització.
Si necessites ajuda per ordenar i establir els protocols de treball. O si vols millorar la seguretat de la teva empresa amb la instauració d’un servidor intern o una VPN. Contacta’ns.

A Quantum tenim tot el que necessites i, a més, et podem oferir una solució a mida per a tu.

Picture of Quantum economics
Quantum economics

Quantum economics nace de la unión de una Asesoría con más de 50 años de experiencia, y una empresa de Desarrollo de Software en la nube con más de 20 años de experiencia.

Tabla de contenidos

Compartir:
Artículos relacionados:

Millorar la productivitat a l’empresa és una de les fites professionals més desitjades per als empresaris. La productivitat és la relació entre els recursos de l’empresa i els[...]

El model 115 és un dels procediments fiscals més comuns a omplir quan s’és empresari. Es tracta d’una contingència reguladora que afecta a tot aquell que regenta un[...]

Les criptomonedes són monedes alternatives i digitals que utilitzen la criptografia. Així es pot portar un control de la creació de noves unitats, i les transaccions són segures.[...]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *