Utilitza un programa de facturació en línia per generar els models 303 i 390

Com ja comentàvem a la nostra última publicació, gener és un dels mesos més temuts per empresaris i autònoms. Durant els primers dies del mes toca presentar una sèrie de models fiscals, com els models 303 i 390. Un treball que pot arribar a ser una mica cansat i tediós si no es compta amb ajuda. La bona notícia és que tota aquesta feina és més fàcil quan s’utilitza un programa de facturació en línia. Amb aquest tipus de programes, a més de portar la comptabilitat al dia, es poden generar les declaracions d’IVA en els models esmentats.
La majoria recorre a gestores que els ajudin amb aquests tràmits. Amb un programa de facturació en línia, això no seria necessari. Els programes de facturació estan dissenyats per a persones que no tenen grans coneixements de comptabilitat. La seva interfície és la més senzilla possible i intuïtiva. I l’usuari només ha d’introduir les dades. El programa s’encarregarà de fer totes les operacions necessàries. Això, sens dubte, estalvia una gran quantitat de temps, de mals de cap i també sorpreses d’última hora.

Models 303 i 390-quantum
Oblideu-vos del paper. Amb un programa de facturació en línia podrà generar els seus models 303 i 390.

Què són els models 303 i 390?

L’IVA o impost sobre el valor afegit és un tipus d’impost que bàsicament recau sobre el consum i “grava els lliuraments de béns i prestacions de serveis efectuades per empresaris i professionals, les adquisicions intracomunitàries i les importacions de béns”. Els models 303 i 390 són declaracions de l’IVA repercutit i suportat. El model 303 és una declaració trimestral i el model 390, és un resum anual de l’IVA. Aquest últim es presenta el gener i agrupa la informació dels quatre models 303.
Segons l’Agència Tributària, aquests models es poden presentar de dues formes:

  • De forma electrònica. Requereix un certificat o cl@u PIN. Hi ha dues opcions. La primera, omplir un formulari en línia i enviar-la directament des de la pàgina web de l’Agència Tributària. La segona opció, enviar un fitxer a l’Agència Tributària, que ha de complir amb una estructura determinada.
  • Presentació en paper per a les persones físiques, autònoms i professionals, així com per a les empreses que no estiguin obligades a presentar el model de forma telemàtica. Es completa en un formulari en línia que generarà el document en PDF i que, imprès, es pot presentar a l’Agència Tributària.

És en aquest moment, en el de la presentació, quan un programa de facturació en línia pot ser de gran ajuda. El nostre programari de facturació en línia QuantumConta t’ajuda amb la preparació dels models 111, 115, 130, 180, 303, 340, 347, 349 i 390. Com?

Preparació de fitxers format AEAT

Amb QuantumConta podrà anar actualitzant les dades de la seva comptabilitat dia a dia. Quan arribin les dates en què calgui presentar els models 303 i 390, ja sigui trimestral (303) o anual (390), el programa genera un fitxer per la seva presentació a l’Agència Tributària. Com les dades es queden emmagatzemats durant les presentacions trimestrals, no serà necessari introduir-los de nou a l’hora de realitzar els resums anuals.
Un cop es tingui el fitxer dels models 303 i 390, l’empresari o professional autònom només ha d’identificar-se en la seu electrònica de l’AEAT. En l’apartat d’Impostos i Taxes, ha d’anar a l’índex d’IVA. Aquí apareix l’opció per presentar els models 303 i 390. Se selecciona el que correspongui i es tria l’opció de presentació amb fitxer. Només ha de carregar el fitxer ja generat, que estarà al seu ordinador. El formulari en línia apareixerà llavors totalment completat. Després de fer un breu repàs per a assegurar-se que tot està correcte, només quedarà signar i enviar el formulari en línia.
Per als altres models, el procediment és similar. L’avantatge davant haver de fer càlculs manuals o completar totes les dades de forma automàtica és força evident. El programa de facturació en línia de QUANTUMCONTA està dissenyat per professionals amb més de 50 anys d’experiència en gestió professional de comptabilitat, fiscalitat i finances. Sol·lícita aquí una demo.

Picture of Quantum economics
Quantum economics

Quantum economics nace de la unión de una Asesoría con más de 50 años de experiencia, y una empresa de Desarrollo de Software en la nube con más de 20 años de experiencia.

Tabla de contenidos

Compartir:
Artículos relacionados:

Millorar la productivitat a l’empresa és una de les fites professionals més desitjades per als empresaris. La productivitat és la relació entre els recursos de l’empresa i els[...]

El model 115 és un dels procediments fiscals més comuns a omplir quan s’és empresari. Es tracta d’una contingència reguladora que afecta a tot aquell que regenta un[...]

Les criptomonedes són monedes alternatives i digitals que utilitzen la criptografia. Així es pot portar un control de la creació de noves unitats, i les transaccions són segures.[...]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *