Com serà el Subministrament Immediat d'Informació (SII)

El proper 1 de juliol entrarà en vigor el nou sistema de Subministrament Immediat d’Informació (SII), introduït mitjançant el Reial decret 596/2016, de 2 de desembre, que afectarà a unes 61.000 empreses espanyoles. Aquest nou sistema, amb el qual es pretén millorar el control tributari i facilitar la comunicació entre l’Administració i el contribuent, substituirà els clàssics llibres de l’IVA per registres que funcionaran de manera telemàtica.
Segons la AEAT, a més de la lluita contra el frau per proporcionar informació immediata i contrastada, aquest sistema facilita el compliment de l’obligació tributària. Entre els canvis que suposa aquest nou sistema de gestió de l’IVA, l’empresa ja no haurà d’elaborar els seus llibres d’IVA –es suprimeix l’obligació de presentació dels models 347, 340 i 390– sinó que aquests s’aniran configurant pràcticament en temps real, a mesura que es vagin remetent les factures, la qual cosa simplifica la seva elaboració i la llevanza. Es confia, llavors, que el Subministrament Immediat d’Informació agiliti la labor de gestió, disminuint els requeriments d’informació i les obligacions formals dels contribuents, així com reduint els terminis de devolució.
“El SII consisteix, bàsicament, en el subministrament electrònic dels registres de facturació, integrants dels Llibres Registro de l’IVA. Per a això, han de remetre’s a la AEAT els detalls sobre la facturació per via electrònica (mitjançant serveis web basats en l’intercanvi de missatges XML, o si escau, mitjançant la utilització d’un formulari web), amb la informació del qual s’aniran configurant, pràcticament en temps real, els diferents Llibres Registro”. (Agència Tributària)
Amb l’entrada en vigor d’aquest nou sistema, s’amplia també el termini de presentació de les autoliquidacions, de 20 a 30 dies i les factures simplificades, ja siguin emeses o rebudes, podran agrupar-se sempre que compleixin determinats requisits.

Suministro inmediato información (SII)¿Quines empreses estan obligades a aplicar el SII?

Totes aquelles que hagin de presentar mensualment l’autoliquidació de l’IVA (les grans empreses, els grups d’entitats i els subjectes passius inscrits en el Registre de Devolució Mensual d’IVA). D’altra banda, també podran acollir-se voluntàriament a aquest sistema aquells subjectes passius que decideixin portar electrònicament els seus llibres registro, en aquest cas hauran de presentar també mensualment les seves autoliquidacions.
Les empreses, que tenen de termini fins al 15 de juny per donar-se de baixa en el Registre de Devolució Mensual de l’IVA (REDEME) i per presentar la renúncia al règim especial del grup d’entitats de l’IVA, hauran de disposar d’una nova solució de programari que els permeti comunicar-se en temps real amb l’Agència Tributària. Per a això, és important que preguntin als seus equips financers i de comptabilitat per les millors opcions. Una vegada implantat el programari, també seria convenient que reevaluaran les seves operatives i els seus procediments interns de facturació de manera que s’assegurin que el software instal·lat pot complir adequadament amb la nova normativa.
No cal oblidar que si les empreses es retarden en l’enviament de la informació, es poden enfrontar a sancions d’entre 300 i 6.000 euros al trimestre. Però no solament això: un retard continuat pot derivar en la impossibilitat de deduir-se l’IVA suportat. I en cas de registre incorrecte, les empreses podrien enfrontar-se a sancions de fins a 6.000 euros.
Quantumconta és un software de comptabilitat en el núvol totalment adaptat i preparat per gestionar el SII. Tant si la seva empresa està obligada, com si desitja acollir-se voluntàriament al nou sistema de Subministrament Immediat d’Informació, li convidem a provar el nostre programari de comptabilitat i li ajudarem a engegar-ho.
Sol·liciti ara laseva demo.

Picture of Quantum economics
Quantum economics

Quantum economics nace de la unión de una Asesoría con más de 50 años de experiencia, y una empresa de Desarrollo de Software en la nube con más de 20 años de experiencia.

Tabla de contenidos

Compartir:
Artículos relacionados:

Millorar la productivitat a l empresa és una de les fites professionals més desitjades per als empresaris La productivitat és la relació entre els recursos de l empresa[...]

El model 115 és un dels procediments fiscals més comuns a omplir quan s és empresari Es tracta d una contingència reguladora que afecta a tot aquell que[...]

Les criptomonedes són monedes alternatives i digitals que utilitzen la criptografia Així es pot portar un control de la creació de noves unitats i les transaccions són segures[...]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *