4 mètodes segurs per guardar les monedes digitals

Guardar les monedes digitals s’ha convertit en el principal maldecap de les persones o empreses que gestionen patrimoni digital.
Des del primer moment que s’està en posició d’una moneda digital, ja es necessita tenir un moneder virtual. Quin són els moneders més segurs? És senzill tenir-ne un? Com puc guardar les monedes digitals?
A continuació et farem sortir de dubtes i t’explicarem els tipus de monedes digitals més segurs:
 

Monederes a l’ordinador

A través de la instal·lació d’un programa informàtic es pot controlar un moneder electrònic amb total seguretat. Aquestes monedes funciona a través de claus privades que et donen accés al teu portal de comptes personal.
Existeixen dos tipus de moneders: els Bitcoin Core o l’Electrum.
En qualsevol dels dos tindràs accés als teus comptes i podràs veure al detall el teu patrimoni digital. Aquests moneders digital funcionen amb un sistema d’encriptació Blockchain que guarda la informació en diversos servidors segurs per evitar qualsevol atac.
Per operar des de l’ordinador, també hi ha altres monedes que funcionen com a extensions del navegador Firefox o Chrome. Aquests tipus de bitlleres funcionen com si es tractés d’un portal web però s’integren dins els navegadors.
 

Moneders a l’smartphone

També pots guardar les monedes digitals al teu dispositiu mòbil.
Els moneders de mòbil són apps que es poden sincronitzar amb els programes d’ordinador i treballar en paral·lel. Com si es tractés d’un moneder multi plataforma. Aquestes apps són de fàcil utilització i no ocupen gaire espai del dispositiu.
El seu funcionament és molt senzill. Aquests moneders s’integren amb un sistema de verificació de pagaments simplificats que descarrega una petita part de la cadena de blocs, és a dir, la informació. Algunes de les apps més importants són Mycelium, Electrum, Breadwallet i Edge.
 

Guardar les monedes digitals a la una pàgina web

La manera més senzilla i fàcil de guardar les monedes digitals és a través d’una web. Ara bé, tot i que és el sistema més utilitzat, també és amb el que s’ha de vigilar més. Aquestes monedes és accessible a través del navegador de l’ordinador i les claus d’accés es guarden a un servidor extern.
Per tal de fer-nos una idea, funciona de la mateixa manera que un servidor de correu com Gmail o Yahoo. Això els fa molt populars i fàcils d’utilitzar però altament insegurs. Per començar i sempre que es tingui una quantitat raonable de monedes virtuals, són els més recomanats. També existeixen programes de seguretat que ajuden a l’encriptació de la informació.
 

Guardar les monedes digital en paper

Pot sonar contradictori però el moneder en paper és una clau privada impresa en un paper. Aquesta clau pot ser xifrada i és la clau d’accés a un software on hi ha la teva plataforma bancaria. Segurament és la modalitat més rudimentària i poc tecnològica de dipositar i controlar les monedes digitals però és una de les més segures.
El benefici principal de fer servir aquestes plataformes és que s’esquiven tots els possibles atacs cibernètics i que s’està fora de l’abast d’errors de hardware.
 
Aquests són alguns dels mètodes més segurs que hi ha avui dia per guardar les monedes digitals. Ara bé, hi ha una gran part de la població que es pregunta si aquests mètodes són segurs. Vegem-ho.
 

Són segurs els moneders digitals que hi ha actualment?

Com ja hem vist en la descripció anterior, hi ha monedes que són més segurs que d’altres. Tot depèn de com s’utilitzin i de la quantia que s’hi guardi.
Aquests moneders funcionen a través de claus privades que són la única manera d’accedir a la teva cartera, per tant, al cap i a la fi tot recau en un sistema de seguretat. Possiblement, i encara que sembli el cas més rudimentari, el moneder en paper és el més segur. Aquest sistema funciona a través d’un codi únic escrit en paper. Aquesta procedència fa que cap sistema informàtic el pugui desxifrar.
Per tal de fer que el seu ús sigui més segur, recorda que la connexió s’ha de fer a través d’una xarxa segura. O que mai pots compartir la contrasenya d’accés als comptes.
 
Coneixent tots els sistemes per guardar monedes digitals, arriba el moment d’escollir el més adequat. Triar el millor per a cadascú és una tasca personal. Una tasca que en tots els casos ha d’estar coberta pels millors sistemes de seguretat.

Si necessites suport informàtic o comptable per gestionar la seguretat i el teu patrimoni digital, confia en nosaltres.

Picture of Quantum economics
Quantum economics

Quantum economics nace de la unión de una Asesoría con más de 50 años de experiencia, y una empresa de Desarrollo de Software en la nube con más de 20 años de experiencia.

Tabla de contenidos

Compartir:
Artículos relacionados:

Millorar la productivitat a l empresa és una de les fites professionals més desitjades per als empresaris La productivitat és la relació entre els recursos de l empresa[...]

El model 115 és un dels procediments fiscals més comuns a omplir quan s és empresari Es tracta d una contingència reguladora que afecta a tot aquell que[...]

Les criptomonedes són monedes alternatives i digitals que utilitzen la criptografia Així es pot portar un control de la creació de noves unitats i les transaccions són segures[...]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *