Què són els dispositius de deduplicació i què t'aportarà?

Un dels majors problemes al que s’enfronten les empreses és la gestió de la informació. I una solució a aquesta gestió són els dispositius de deduplicació.
Cada dia es generen una quantitat ingent de dades que es guarden en servidors, disc durs i còpies de seguretat. Malgrat tot, arriba un moment en que el volum d’informació creix tant que resulta complicat controlar-la. Per tal de trobar una solució a l’ús i emmagatzematge de la informació, avui et volem presentar els dispositius de deduplicació. Un nou sistema de gestió de dades que esperem que sigui la solució perfecta per la teva documentació.
 

Què són els dispositius de deduplicació de dades?

En termes informàtics, la deduplicació de dades consisteix en una tècnica especialitzada de comprensió de dades per eliminat còpies duplicades i dades repetides. Es podria dir que és la gestió intel·ligent de les dades que guardem. D’aquesta manera no es guarden duplicats i tot segueix el mateix format.
Aquesta tècnica s’utilitza per optimitzar l’emmagatzematge de dades i per reduir la quantitat d’informació que es mou d’un dispositiu a altra.
En definitiva, utilitzar dispositius de deduplicació implica reduir la quantitat de dades que es generen al crear còpies de seguretat. Ho fa eliminant dades redundants i guardant una única còpia.
Per entendre-ho millor, et plantejarem un exemple: Imagina que una empresa de 50 treballadors reben un correu electrònic amb un document que pesa 2 MB. Si cada treballador guarda aquest document al seu espai d’emmagatzematze, això voldrà dir que s’ocuparan 98 MB d’espai de treball. Per tal que això no passi i que aquest sol document només ocupa els 2 MB inicials, hem d’utilitzar un sistema de deduplicació. Ja que un sistema de treball que ho utilitzi només ho guardarà un cop.
Els dispositius de deduplicació aconsegueixen fer una gestió òptima de l’espai.
 

Tipus de sistemes de deduplicació

Hi ha diversos dispositius de deduplicació, tots ells tenen la mateixa finalitat però la seva varietat permet adaptar-se a les necessitats de cada empresa.
El sistema de deduplicació al destí estalviem espai a les cintes de seguretat i en el temps de fer còpies de seguretat.
En canvi, la deduplicació de la font es dóna quan l’apliquem al servidor i permet estalviar espai al disc dur.
 

Quan es fan les còpies?

Aquesta pregunta genera debat. Fer les còpies de la informació porta temps. Però hi ha solucions que calculen i busquen arxius comuns en segon pla. Quan els troba, els envia a la memòria màster i li indica que aquells arxius són duplicats i que no cal que els copiï.
També hi ha altres solucions que analitzen constantment a temps real.  Fet que pot provocar algun retard.
A més, també hi ha un factor molt important a tenir en compte: internet i l’amplada de banda. Ja sabràs que fer còpies de seguretat té un desgast i pot fer anar lent el sistema de treball de la teva empresa. Depenent de les limitacions que tingui el teu amplada de banda, el més recomanables es que es facin de nit. Aquesta decisió també pot afavorir el funcionament dels treballadors, ja que, de nit, ningú treballa i els documents es poden copiar i compartir millor.
 

Però… Què passa si s’emplena el sistema d’emmagatzematge i el vull ampliar?

Aquesta és la pregunta clau, la qüestió d’or dels dispositius de deduplicació. Si la teva empresa genera un volum d’informació tan gran que necessita ampliar el servidor, és possible que s’hagi d’implantar un altre sistema de servidor. És a dir, que s’ha d’invertir en un nou sistema. La instal·lació d’aquest nou sistema implica que s’han de traspassar totes les dades al nou sistema. S’ha d’instal·lar i tornar a repetir el procés de deduplicació de nou. Ara bé, es poden migrar totes les dades al servidor nou i començar a treballar des d’allà, passant la informació escanejada i sense duplicacions.
 
Qualsevol dispositiu de deduplicació pot estar inclòs als paquets de còpies de seguretat. Però també es pot comprar el software específic pel servidor que utilitzes. Així, ja sigui de manera integrada o instal·lant l’aplicatiu, podràs utilitzar aquest sistema.
Els dispositius de deduplicació són aptes per a qualsevol empresa. Empreses grans i petites poden utilitzar aquest sistema que els pot facilita l’organització empresarial. Encara que una organització petita tingui bons hàbits de treball, sovint es fa necessària instaurar aquesta tecnologia.
Des de Quantum recomanem el cent per cent fer servir aquesta pràctica que pot evitar problemes en un futur. És fiable, rendible i fàcil d’utilitzar. Vols que te n’expliquem més detalls?

Picture of Quantum economics
Quantum economics

Quantum economics nace de la unión de una Asesoría con más de 50 años de experiencia, y una empresa de Desarrollo de Software en la nube con más de 20 años de experiencia.

Tabla de contenidos

Compartir:
Artículos relacionados:

Millorar la productivitat a l empresa és una de les fites professionals més desitjades per als empresaris La productivitat és la relació entre els recursos de l empresa[...]

El model 115 és un dels procediments fiscals més comuns a omplir quan s és empresari Es tracta d una contingència reguladora que afecta a tot aquell que[...]

Les criptomonedes són monedes alternatives i digitals que utilitzen la criptografia Així es pot portar un control de la creació de noves unitats i les transaccions són segures[...]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *