Com puc pagar menys impostos?

Pagar menys impostos és una de les preocupacions principals de tota empresa i autònom. Quan s’acosta el final d’any o la declaració trimestral de l’IVA intentem justificar quants més pagaments millor. Així, es podrà gestionar d’una manera més eficaç la quantitat d’impostos ha pagar. Però, quina és la manera de pagar menys impostos? Com es pot portar una gestió de la tresoreria més eficaç per fer-hi front?
A continuació t’explicarem alguns consells que et poden ajudar a l’hora de tancar trimestres o exercicis empresarials i pagar menys. Existeixen alguns trucs fiscals que t’ajudaran a fer-ho de manera legal.
pagar menys impostos

Trucs legals per pagar menys impostos

  • Aprofita les deduccions

Moltes despeses poden repercutir a una reducció de l’IRPF. Revisa la teva situació personal i assegura’t que tinguis marcada la deducció correcta. A més, segons la comunitat autònoma on facis la teva activitat també et pot afavorir.
Per exemple, sabies que probablement et puguis deduir l’escola bressol dels teus fills? Doncs sí. Segons la teva zona de residència tens permès deduccions d’aquest tipus. O com la del transport públic, l’ajuda a la llar o el lloguer.

  • Revisa les teves despeses com a professional

Actualment et pots deduir despeses com les quotes del col·legi professional, les quotes de sindicats, el pagament d’honoraris o totes aquelles despeses que es generen dels ingressos de la feina.

  • Desgravar la solidaritat

Els donatius es poden deduir. Fent donatius a fundacions, entitats sense ànim de lucre o ONG’s et pots desgravar fins a un 75% dels primers 150€ i un 30% de la resta.

  • Si ets propietari, aprofita

En cas que el local de la teva activitat sigui de compra, llegeix amb atenció. Per què? Doncs perquè pots amortitzar l’hipoteca i tenir més deduccions. Això podrà ser efectiu sempre i quan l’immoble fos comprat el 2013.
En canvi, si ets propietari d’un immoble en règim de lloguer, et pots deduir la renda que estigui subjecte a les despeses. Aquestes despeses poden ser IBI, assegurances, comunitat…

  • Guarda tot els justificants

Guarda tots els tiquets i justificants de rebuts per desgravar-los, tant per l’IVA com per l’IRPF.
 
Aquests cinc punts fan referència a tot allò que pots fer per deduir més i pagar menys impostos. Però, com sempre, et volem recomanar que vagis amb previsió. Tenir una bona planificació de les despeses et pot ajudar a pagar menys impostos.

Pagar menys impostos és possible amb una bona previsió financera i sabent com tractar les despeses i els pagaments del teu negoci

A continuació t’expliquem com estalviar planificant el pagament dels impostos.
Planificar al llarg de l’any la renda et permetrà estalviar IRPF. Per exemple, ho pots fer desgravant despeses en les declaracions trimestrals que també computin amb l’IRPF de la declaració.
Però al ser empresari, també et voldràs desgravar i estalviar en l’Impost de Societats. Aquest tribut es calcula d’una manera més complexa que l’IRPF, ja que s’han de tenir en compte els tipus fixes. Però l’Impost de Societats també permet moltes altres deduccions. Per saber quines són les que et pots aplicar, et recomanem que ho consultis al teu gestor de confiança o que ens contactis per informar-te’n.
Tenir un bon control del que pagues i del que ingresses, i poder pagar menys impostos, és senzill si tens un bon control del teu sistema comptable i financer.

Com tenir un control de la tresoreria de l’empresa i pagar menys impostos?

Tenir el sistema financer del teu negoci en un mateix espai és primordial per conèixer la teva salut comptable. Per tenir-ho controlat et recomanem que utilitzis programes informàtics comptables que t’ajudaran a facilitar la teva feina. Utilitzant programes com QuantumConta podràs gestionar les finances del teu negoci en un click.
A través d’un quadre de comandament podràs gestionar l’àrea financera i la tributària del teu negoci. Tot, amb total seguretat i garantint els processos de forma certificada.
D’aquesta manera, podràs tenir el control de la tresoreria de la teva empresa de forma fàcil, senzilla i segura. I, així, podràs anticipar i planificar totes les despeses.
A més, utilitzant un programa de gestió comptable pots conèixer amb antelació quins són els futurs ingressos i pagaments del teu negoci. Així, podràs calcular i conèixer quina part de cadascun d’ells et pots deduir. Et recomanem que, a més d’utlitzar aquest tipus de sistema, tinguis una planificació anual dels pagaments per poder planificar-los i estalviar.

Contacta’ns i t’informarem sobre com millorar el procés de gestió de la teva empresa i pagar menys impostos.

Picture of Quantum economics
Quantum economics

Quantum economics nace de la unión de una Asesoría con más de 50 años de experiencia, y una empresa de Desarrollo de Software en la nube con más de 20 años de experiencia.

Tabla de contenidos

Compartir:
Artículos relacionados:

Millorar la productivitat a l’empresa és una de les fites professionals més desitjades per als empresaris. La productivitat és la relació entre els recursos de l’empresa i els[...]

El model 115 és un dels procediments fiscals més comuns a omplir quan s’és empresari. Es tracta d’una contingència reguladora que afecta a tot aquell que regenta un[...]

Les criptomonedes són monedes alternatives i digitals que utilitzen la criptografia. Així es pot portar un control de la creació de noves unitats, i les transaccions són segures.[...]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *