Tres dates claus per les factures amb el SII

El passat 1 de juliol va entrar en vigor el nou sistema de Subministrament immediat d’Informació (SII), introduït mitjançant el Reial Decret 596/2016, de 2 de desembre, i que exigeix ​​que les empreses gestionin i comuniquin en temps real l’IVA. Una de les preguntes més freqüents dels empresaris és quines són les dates per a la presentació de les factures amb el SII pel que avui tractarem de resoldre aquest dubte.
Aquest nou sistema consisteix en un repositori allotjat a la seu electrònica de l’AEAT i que té la funció de servir de llibres de registre electrònics. El Sistema SII substitueix els actuals llibres en paper o en els servidors de les empreses i, a més, allibera les mateixes de la gestió dels llibres registre. No obstant això, el fet de facilitar la gestió fiscal no ha de portar a l’error de relaxar-nos en els terminis, ja que el nou SII també preveu una sèrie de sancions en cas que no es compleixin els requisits establerts.

facturas con el SII
És important tenir clars els terminis de presentació de factures amb el nou SII

Presentació de factures amb el SII

La primera data clau que cal tenir en compte a l’hora de presentar les factures amb el SII és la de meritació de l’IVA en cada operació. Aquest termini va variar segons el tipus d’operació que impliqui, però com a regla general l’IVA es rep quan es produeix l’operació, és a dir, amb el lliurament del producte o la prestació del servei.
La data de la meritació també determinarà el període en què s’ha d’incloure una operació en l’autoliquidació de l’IVA. Per a les empreses que presenten factures amb el SII, això s’ha de fer abans del dia 30 del mes següent a través del model 303.
La segona data important és la de l’obligació d’emetre factures. Els terminis dependran del destinatari de la factura. Si es tracta d’un particular, haurà d’expedir i remetre al destinatari en el mateix moment en què es realitza l’operació. Si el destinatari és un empresari o professional, el termini s’amplia fins al dia 16 del mes següent a la meritació.
Factures expedides i factures rebudes
En el cas de factures expedides, el contribuent disposa de quatre dies naturals (sense comptar caps de setmana i festius) des de l’expedició per introduir en el Sistema SII les dades relatives al tipus de factura (completa o simplificada), la descripció de l’operació o el període de liquidació d’aquesta.
Aquest termini de presentació de factures amb el SII preveu una excepció: per a les factures expedides pel destinatari de l’operació o per tercers el termini s’amplia a vuit dies naturals. En qualsevol cas, i en ambdós supòsits, el termini màxim mai pot superar el dia 16 del mes següent al més corresponent a la meritació de l’impost de l’operació objecte de facturació.
Si es tracta de factures rebudes, el contribuent disposa també de quatre dies naturals des de la data de registre. Igual que per a les factures expedides, el termini màxim és fins al dia 16 del mes següent al del període de liquidació de les operacions objecte de facturació.
En cas de tenir problemes tècnics, les normes del SII accepten una demora de quatre dies.
Programa de facturació en línia
El SII es va posar en marxa amb l’objectiu de millorar la comunicació entre l’Agència Tributària i les empreses. Alhora, molts ho van veure com una oportunitat per agilitzar el manteniment dels llibres de registre. No obstant això, del que no hi ha dubte és que l’ideal per facilitar la feina i evitar problemes d’última hora és mantenir la comptabilitat i facturació de la nostra empresa el més actualitzada possible i per a això és essencial disposar dels millors programes de facturació en línia.
Quantumconta és un producte desenvolupat per QUANTUMECONOMICS, empresa que neix de la unió d’una Gestoria Assessoria i una empresa de Desenvolupament de Programari en el núvol. Més de 50 anys d’experiència avalen la nostra aplicació comptable. El convidem a provar el nostre programa de comptabilitat i l’ajudarem a posar-lo en marxa.
Sol·liciti ara el seu demo.

Picture of Quantum economics
Quantum economics

Quantum economics nace de la unión de una Asesoría con más de 50 años de experiencia, y una empresa de Desarrollo de Software en la nube con más de 20 años de experiencia.

Tabla de contenidos

Compartir:
Artículos relacionados:

Millorar la productivitat a l’empresa és una de les fites professionals més desitjades per als empresaris. La productivitat és la relació entre els recursos de l’empresa i els[...]

El model 115 és un dels procediments fiscals més comuns a omplir quan s’és empresari. Es tracta d’una contingència reguladora que afecta a tot aquell que regenta un[...]

Les criptomonedes són monedes alternatives i digitals que utilitzen la criptografia. Així es pot portar un control de la creació de noves unitats, i les transaccions són segures.[...]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *